Mindig is érdekelt egy olyan alternatíva amit cukorbetegek és életmódváltók is ehetnek.
Idei évben minden hétvégén lesz elkészítve egy recept, amit a fent említett emberkék fogyaszthatnak előszeretettel.
Február 1. hét - NUTELLA
Hozzávalók:
- 100 g török mogyoró (nem földi)
- 75 g csokoládé (legalább 75%-os)
- 75 g kókuszzsír
- 30 g kókusztejpor
- 15 g Eritrit (vagy tetszőleges más édesítőszer)
Elkészítés:
A mogyorót sütőpapíros tepsiben pörköljük légkeveréses sütőben 150 fokon 15 percig, közben 2-3x rázzuk meg a tepsit. Ha kész, a tepsiből borítsuk ki a mogyorószemeket egy konyharuhára, majd a ruhát ráhajtva dörzsöljük meg jó alaposan, hogy a barna héja lemorzsolódjon. Nem fontos, hogy 100 %-ban fehér legyen, ami le akar morzsolódni, úgy is le fog, amikor átpakoljuk a mogyorót a következő edénybe.
Míg meleg a mogyoró turmix gépben apróra törjük.
Egy megfelelő edényben összekeverjük a darált mogyorót és a kókuszzsírt. Ezt így közösen is turmixoljuk meg!
Ebbe keverjük bele, a megolvasztott csokoládét és az Eritritet.
Keverjük össze rendesen, majd a végén adjuk hozzá a kókusztejport, amitől a krémünk szép sűrű lesz.
Tegyük pár órára hűvös helyre, majd fogyasszuk egészséggel.
Kövesd mindennapjaimat Instagram profilom vagy Facebook-os oldalamon.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.